• twitter
  • facebook
  • google+

Herroepingsrecht bij een koopovereenkomst met een internetprovider of telecomprovider

Onduidelijkheid start van het herroepingstermijn

Voor veel mensen is het onduidelijk wanneer het herroepingstermijn bij een koopovereenkomst op afstand met een internetprovider of een telecomprovider begint.

 Levering apparatuur behorend bij de dienst

 Sommige bedrijven laten de consumenten weten, dat de 14-daagse herroepingstermijn begint op het moment dat de consument met een muisklik op het internet de aankoop van het internetabonnement en/of mobiele telefoonabonnement aanvraagt.

 Indien er bij de dienst apparatuur geleverd moet worden, zoals bijvoorbeeld een modem of een TV-antenne, vangt de herroepingstermijn aan op het moment dat de consument de apparatuur daadwerkelijk thuis heeft ontvangen. De consument kan immers geen gebruik maken van bijvoorbeeld een internetabonnement met digitale T.V. zonder een bijbehorend kastje of antenne.

 Conflict met de internetprovider en/of telecomprovider

 Indien de internetprovider of telecomprovider de consument niet toestaat om de overeenkomst te annuleren conform de herroepingstermijn, die aanvangt na ontvangst van de bij het abonnement behorende apparatuur, kunt u bij Consumentenjurist terecht voor effectieve juridische hulp.