• twitter
  • facebook
  • google+

Aankoop auto annuleren online veilingensite

Consumentenjurist krijgt veel aanvragen van consumenten, die bijvoorbeeld een auto hebben gekocht via bedrijven als BVA Auctions. 

Er wordt een bieding gedaan op een auto, waarna de consument spijt krijgt van zijn aankoop en hierdoor de koop wilt annuleren.

Onrechtmatige boete

De online veilingen site zegt dat annuleren mogelijk is, maar slechts met een boete van een hoog percentage van de aankoopsom. Dit betekent dat sommige consumenten worden gesommeerd om een onrechtmatige boete van meer dan EUR 2000 te betalen.

Online aankoop auto valt onder het herroepingsrecht

Consumenten die via een online veiling een auto kopen worden beschermd door het herroepingsrecht van 14 dagen. Het gaat hier namelijk om een overeenkomst van afstand.

Dit betekent dat de consument binnen 14 dagen nadat de auto is geleverd de aankoop -zonder opgaaf van reden !- mag annuleren.

Juridische hulp bij online aankoop auto veilingensite

Het herroepingsrecht is slechts niet van toepassing indien de consument de auto op een kijkdag heeft bezichtigd alvorens over te gaan tot de aankoop.

De  auto online veilingen site probeert veel consumenten om de tuin te leiden door ze via agressieve e-mails van hun juristen ertoe te bewegen om de onrechtmatige boete te betalen. Uit angst betalen de consumenten, maar realiseren zich niet dat het om een onrechtmatige boete gaat en ze de aankoop ook kosteloos hadden kunnen annuleren. 

Bij een groot aantal zaken heeft Consumentenjurist haar cliënten kunnen helpen met het annuleren van de online aankoop van de auto.

Indien u een online aankoop heeft gedaan bij een online veilingen site en u wordt door het bedrijf tegengewerkt bij het annuleren van uw aankoop, wacht niet langer en contact Consumentenjurist voor een effectieve juridische oplossing.