• twitter
  • facebook
  • google+

jurist

Juridische bijstand voor consumenten

Door vijf eigenschappen is de consumentenjurist uniek en de eerste keus voor consumenten die juridische bijstand nodig hebben.

1. Voor de particuliere consument

De consumentenjurist maakt zich sterk voor de particuliere consument. Als consument staat u dikwijls tegenover een bedrijf met meer kennis (juridisch personeel), meer financiële middelen en een langere adem. Bovendien bent u meestal de eisende partij. U lijkt in deze situatie afhankelijk van goede wil. Kortom, u heeft behoefte aan extra bescherming.

Gelukkig heeft de (nationale en Europese) wetgever dit erkend. Er is een groeiend aantal speciale regels voor consumenten, waardoor u sterker staat dan u wellicht denkt. Het loont om van deze wetten optimaal gebruik te maken. De consumentenjurist weet hoe, en staat u graag bij. Ook als ú wordt aangesproken, bent u aan het juiste adres.

2. Vaste tarieven en gratis juridisch advies

Professionele juridische bijstand moet betaalbaar zijn. De tarieven zijn aangepast op de particuliere consument en liggen daarmee ver beneden de gemiddelde marktprijs. Doordat u per oplossing vooraf een vast bedrag betaalt, weet u direct wat de dienstverlening kost. Er kunnen dus geen onverwachte uren worden gedeclareerd.

Bovendien kunt u gebruik maken van gratis juridisch advies. Het intakeadvies geeft een eerste inschatting van uw rechtspositie. Ook wordt aangegeven welke oplossing bij uw situatie past.

3. Gespecialiseerd in consumentenrecht

Doordat de consumentenjurist gespecialiseerd is in het consumentenrecht, behoort hij tot het topsegment van juridische professionals. Juristen en advocaten die zich breed op de markt positioneren hebben te maken met een enorm scala aan dynamische rechtsregels. Daarom zijn zij niet in staat het niveau te halen van een specialist. Specialisten zitten dieper in de materie, hebben meer parate kennis en kunnen een zaak daardoor beter en sneller behandelen.

4. Procederen bij kantonrechter of geschillencommissie

Is uw tegenpartij ook na een stevige juridische brief niet van plan uw eisen in te willigen? Dan kunt u de consumentenjurist vragen een dagvaarding uit te brengen. Hiermee wordt uw zaak voorgelegd aan de kantonrechter. In bepaalde gevallen is een procedure bij de geschillencommissie ook mogelijk. Voor deze acties heeft u geen advocaat nodig. Advocaten vragen behoorlijke uurtarieven (exclusief btw en kantoorkosten), waardoor de kosten snel oplopen.

Een jurist en een advocaat zijn in de basis hetzelfde. Beiden dragen immers de academische titel 'meester in de rechten'. Niet iedere jurist mag zichzelf echter ook advocaat noemen. De wet eist bijvoorbeeld dat een advocaat wordt beëdigd en lid is van de Nederlandse Orde van Advocaten.

5. Persoonlijke benadering

De consumentenjurist communiceert op een persoonlijke en begrijpelijke wijze. Bovendien stelt hij zich flexibel op. U zoekt een integere rechtshulpverlener, niet nog meer onzekerheid.

Onder diensten ziet u wat de consumentenjurist voor u kan betekenen.